TRADICIONALNI TURNIR NA MIVKI V OKVIRU HMELJARSKEGA PRAZNIKA


Braslovče, 12-08-2017

Tradicionalni turnir v Braslovčah v okviru hmeljarskega praznika poteka že vrsto let in vsako leto je igralska zasedba močnejša. V prijetnem ambientu na peščenih igriščih ob Partizanu Braslovče se je letos zbralo 14 moških dvojic, ki so se od zgodnjega popoldneva pa do polnoči pod reflektorji merile za najvišja mesta. Vseh 26 tekem se je odigralo na dva dobljena niza do 21, ob morebitnem izenačenju se je tretji niz igral do 15 na razliko. Ob sproščenem in prijateljskem vzdušju ob igrišču pa na dveh igriščih ni manjkalo borbenosti, atraktivnih potez in dobre odbojke. Gledalci so se ob spremljanju dvobojev lahko odžejali in okrepčali v Sport Cafe Partizan Braslovče.
Od letos naprej bomo na tem tradicionalnem turnirju ob Dnevu hmeljarjev imeli največji prehodni pokal v Savinjski dolini, ki ga je sponzoriral Sport Cafe Partizan Braslovče. Prva bosta kot zmagovalca na pokal vpisana Rok Menih in Denis Robida, ki sta bila v finalu po treh nizih boljša od Jerneja Vrhunca in Iana Samoicrainia. Za tretje mesto sta Jakob Rojnik in Rok Volovlek prav tako po treh nizih premagala Andraža Šoštariča in Matica Terška. Vsi omenjeni so dobili pokale za mesta in lepe praktične nagrade. Podeljeni sta bili tudi nagrada za najbolj borbenega igralca, ki si jo je priigral Andraž Šoštarič in nagrada za najmlajšega igralca, ki je šla v roke Hočanu Jonatanu Jezerniku.

Športno društvo Braslovče se iskreno zahvaljuje vsem sponzorjem, ki so nam priskočili na pomoč z lepimi nagradami in drugimi storitvami, da smo lahko uspešno organizirali turnir:

Turistično društvo Braslovče

Sport Cafe Partizan Braslovce

Epros

Cestnik Volley

Gostilna picerija Parižlje

Kronoterm

TOPCAR

Gostilna in picerija Ferlič

Limaks

Strešni sistemi Zbičajnik

Avtovleka Muhovic

Za koordinacijo dejavnosti v zvezi s turnirjem je letos z odliko poskrbel Martin Marovt.

VSEM IGRALCEM, GLEDALCEM, SPONZORJEM IN DRUGIM UDELEŽENCEM PA KLIČEMO NASVIDENJE V NASLEDNJEM LETU.

okbraslo

okbraslo

okbraslo

okbraslo

okbraslo

okbraslo

okbraslo

okbraslo

okbraslo

okbraslo

okbraslo

okbraslo

okbraslo

okbraslo

okbraslo

okbraslo

okbraslo

okbraslo

okbraslo

okbraslo

MEDNARODNI TURNIR V MALI ODBOJKI ZA POKAL SPODNJE SAVINJSKE DOLINE


V soboto, 25-04-2015 so bili Šempeter, Braslovče in Prebold v znamenju mladih odbojkaric in odbojkarjev, ki so tekmovali za prvi pokal Spodnje Savinjske doline v mali odbojki. Nastopilo je 40 ekip iz Slovenije in Hrvaške, skupaj pa je bilo aktivnih kar 430 nadobudnih odbojkaric in odbojkarjev, ki so odigrali 91 tekem. Prva ekipa male odbojke Braslovč je osvojila odlično drugo mesto na turnirju.

okbraslovce


Braslovčani so na turnirju nastopili z dvema ekipama, prva ekipa je v skupini igrala v telovadnici OŠ Braslovče in prepričljivo z 2:0 v nizih premagala Maribor 2, Panvito iz Murske Sobote in Salonit iz Kanala. Tako se je gladko uvrstila v zaključne boje v Šempetru.

okbraslovce
Po zmagi v polfinalu z Brezovico, se je prva ekipa v finalu srečala z ekipo Maribora. Ti so prikazali vrhunsko igro in zasluženo zmagali.

okbraslovce

okbraslovceMedtem je druga ekipa male odbojke igrala v prenovljenem objektu Partizana Braslovče. Ekipa je bila sestavljena iz fantov male in mini odbojke. Že na začetku so imeli obilo težav pri sestavi ekipe, tako da je na koncu igralo le 6 igralcev. Fantje so kljub temu prikazali lepo igro.

okbraslovce

okbraslovce

okbraslovce

___________________________________________________________________________________________________________________________________

Zmaga prve ekipe male odbojke na turnirju v Italiji za pokal mesta Pordenone


Ekipa male odbojke Braslovče 1 se je od 3. do 4. aprila 2015 udeležila turnirja v sosednji Italiji. Gre za tradicionalni turnir mesta Pordenone. Prijavljene so bile tudi ekipe iz zvenečih italijanskih klubov in sicer Pordenone 1 in 2, Zoppola, Energym Treviso 1 in 2, Aurora Volley, Imola, Terraglio Venezia, Villesse Gorizia, Libertas Fiume Veneto, Maniago.
Braslovčani pod vodstvom trenerja Sandija Fužirja so se prvi dan suvereno uvrstili v četrtfinale. V soboto so z odliko opravili še v polfinalu in finalu in zasluženo osvojili prvo mesto na turnirju U13.


okbraslovce
Za najkoristnejšega igralca turnirja do U13 je bil izbran Urban Fužir, ki je prejel priznanje iz rok nekdanje reprezentantke Italije Elise Manzano.

okbraslovce

___________________________________________________________________________________________________________________________________

TURNIR ODBOJKE NA MIVKI – HMELJARSKI 2014


V soboto, 9-8-2014 je v okviru hmeljarskega praznika v Braslovčah potekal turnir odbojke na mivki. Tokrat so fantje tekmovali v treh starostnih kategorijah. Namreč v letošnji sezoni so mladi odbojkarji OK Braslovče uspešno nastopili na državnem prvenstvu odbojke na mivki, saj so v starostnih kategorijah do 13.let in do 15.let osvojili odlični četrti mesti.
Tako so se na domačem turnirju do 13.let pomerile tri domače ekipe, v kategoriji do 17.let je nastopilo pet ekip v članski kategoriji pa šest ekip. Vsi igralci so pokazali veliko odbojkarskega znanja in borbenosti na igrišču.
Najmlajše ekipe so igrale vsaka z vsako in si mesta razdelile takole:

1. Samsung (Urban Fužir, Žak Pšaker)
2. Profi kmet (Tan Planinšek, Nik Matko)
3. Ne vem (Tjaš Horvat, Aljaž Vodovnik)

V kategoriji do 17.let sta Nejc Hribernik in Matic Udrih prepričljivo zmagala, medtem ko se je za drugo mesto bil hud boj med domačima ekipama, kjer sta bila z minimalno razliko na koncu srečnejša mlajša dva.

1. Nejc Hribernik/Matic Udrih
2. Luka Strojanšek/Matic Rojnik
3. Nejc Strojanšek/Tilen Baš

Člani so finalne tekme odigrali v večernem času pod reflektorji in najboljši so bili:

1. Rožice (Gregor Hirci, Ion Samocraini)
2. Pikapolonice (Ervin Grabnar, Sebastjan Henčič)
3. JUSTCHILL (Luka Volovlek, Simon Javornik)

okbraslovce

okbraslovce___________________________________________________________________________________________________________________________________

Turnir selekcije male odbojke U13 v Gemoni (Italija), 16-02-2014

ok_braslovce

V nedeljo, 16-02-2014 so se naši mali odbojkarji udeležili turnirja dečkov do 13 let v Italijanski Gemoni.

Rezultati turnirja v Gemoni (I):
Turnir 3×3

Braslovče U13 A : Gemona U13 A 3:2
Braslovče U13 B : Gemona U13 B 4:1

Braslovče U13 A : Gemona U13 B 4:1
Braslovče U13 B : Gemona U13 A 2:3

Tekma 6×6

Braslovče : Gemona 1:4

Vsi igralci so dobili priložnost za igranje na tekmah. Na turnirju 3×3 so vsi prikazali dobro igro medtem, ko je na tekmi 6×6 prišla do izraza njihova višina, zato so domačini zasluženo zmagali. Med tekmami smo imeli tudi pogostitev s strani vodstva kluba.Prijateljski mednarodni turnir starejših dečkov v Braslovčah, 25-01-2014

ok_braslovce

V nedeljo, 25-01-2014 popoldne je v ŠD Braslovče potekal prijateljski mednarodni turnir starejših dečkov (U14) med ekipo iz Italije iz okolice Trbiža, Šempetrani in domačini. Ekipa iz Italije je bila malo slabše podkovana z odbojkarskimi veščinami kot ostali dve, zato so priložnost za igro dobili vsi igralci. Tako so Braslovčani in Šempetrani s 3:0 premagali Italijane, v medsosedskem obračunu pa je bil rezultat 1:1.___________________________________________________________________________________________________________________________________

Kondicijske priprave dečkov, male in mini odbojkarjev – Kope, 23.-25. avgust 2013

ok_braslovce

Od 23.8.2013 do 25.8.2013 so na Kopah pod vodstvom trenerja Sandija Fužirja potekale priprave mlajših odbojkarjev na novo sezono, s poudarkom na telesni kondiciji in prijetnem druženju otrok. V skupini je bilo 16 otrok letnikov 2000 – 2004. V dveh dneh so opravili nekaj višinskih treningov v razgibani naravi. Nekaterim so treningi povzročali nemalo težav, kar pa je bila verjetno posledica “brezdelja” med počitnicami. Zadnji teden počitnic je še namenjen sprostitvi, prvi teden v mesecu septembru pa odbojkarji začnejo s treningi v telovadnici.


k1
k2

več slik še pride…