Selekcija MALE odbojke osvojila končno 7. mesto v Sloveniji
Date

maj 13, 2017

Category

Tekme mala

Telovadnica OŠ Braslovče, sobota, 13-05-2017
Rezultati:
ŠD Braslovče : SIP Šempeter 1:2 (17:25, 25:13, 15:25)
Panvita Pomgrad : ACH Zmajčki I 2:1 (25:18, 23:25, 25:12)
SIP Šempeter : Panvita Pomgrad 1:2 (21:25, 25:19, 23:25)
ŠD Braslovče : ACH Zmajčki I 2:1 (25:17, 19:25, 25:21)
SIP Šempeter : ŠD Braslovče 2:1 (21:25, 26:24, 25:20)
5. Panvita Pomgrad
6. SIP Šempeter
7. ŠD Braslovče
8. ACH Zmajčki I
Trener Polde Hribernik je takole opisal dogajanje na igrišču:
” Zadnji turnir v sezoni 2016/17 smo pričeli s skoraj že tradicionalnim derbijem proti ekipi Šempetra. Tokrat smo imeli dva odsotna in delno poškodovanega Jana, zato sem zopet prosil za pomoč Tima Matka.
Prvi set smo “taktično” pričeli z drugo ekipo (Maks, Dominik, Žan in Tim) proti prvi ekipi nasprotnika. Naši manjši, manj izkušeni, fizično in tehnično šibkejši, so se izredno dobro upirali nasprotniku, ki nam je malce “pomagal” osvajati točke tudi z lastnimi napakami. Naši so z zelo borbeno igro v polju in tudi zanesljivim servisom v setu celo vodili (6:3, 15:14) ali zaostajali le ta eno točko. Pri našem vodstvu s 15:14 se je nasprotnik zbral in rutinirano zaključil 1. set.
Drugi set je odigrala naša 1. ekipa, ki se ji je namesto Jana pridružil Nejc. Naši so vseskozi vodili za več točk in zanesljivo osvojili 2. set.
Odločilni 3. set so naši hitro povedli proti nasprotnikovi 1. ekipi s 6:2 in 7:4. Po tem so pričeli delati več napak v polju, napad pa ni bil več učinkovit in nasprotnik ja povedel z 9:7 ter ostal v vodstvu. Kljub našim naporom (menjave-igral je tudi Jan, odmori) nismo uspeli rezultata obrniti v našo korist in nasprotnik je zmagal z 2:1 v setih.
V tekmi poražencev smo igrali proti ACH Zmajčki 1, s katerimi smo se srečali prvič v sezoni. Naši so pričeli zelo dobro in hitro povedli z 11:2. V tem delu seta je Luka zelo dobro ustavil njihovega najboljšega napadalca, Jakob pa je zelo dobro serviral. Nadaljevali so malce slabše, vendar se nam nasprotnik ni mogel približati na manj kot 4 točke zaostanka. V zadnji tretjini seta so naši zopet zaigrali bolje in zanesljivo osvojili set. Pri naših se je skozi cel set učinkovito izkazal tudi Jan z dobro igro ob mreži.
Drugi set je potekal ob stalnem vodstvu nasprotnika za par točk. Z veliko ubranjenimi žogami in težavami v napadu so naši uspeli izenačiti pri 17:17, a nam je nasprotnik ušel na 21:17. Ekipa se je zelo trudila z igro v polju, se ubranila veliko t.i. “šikanih” žog, reševala že skoraj nemogoče žoge, a ji v napadu ni uspelo najti nebranjenih mest v nasprotnikovem polju (“luknje”), a je izgubila na 19. točki.
Tretji set je bil bolj izenačen kot 1.. Ekipi sta bili praktično poravnani do rezultata 20:21 za nasprotnika. Naša servis in napad nista bila več učinkovita in nekatere “šikane” žoge nasprotnika so pristale na tleh na naši strani. Tu so se naši zopet zbrali, Nik je dobro serviral, obramba v polju je bila dobra, zato je lahko bil napad zopet učinkovit in zmaga je bila naša (25:21 ter 2:1 v setih).
Z zmago smo dobili priložnost, da se borimo v naslednji temi za končno 6. mesto v prvenstvu. Nasprotnik je bil zelo znan, ponovno ekipa iz Šempetra.
Prvi set sta pričeli obe 1. ekipi in naši so hitro povedli z 2:0. Po tem sta obe ekipi dosegali po točko, največ dve zapored do rezultata 15:13 za naše. Obe ekipi sta zagrizeno igrali v polju in v napadu, servisi so bili natančni z malo napakami, bilo je tudi nekaj uspešnih blokov na obeh straneh. Naši so bili malce mirnejši in uspešnejši ter naredili prvo večjo razliko na 17:13. Nasprotnik se ni vdal, tako da je rezultat le počasi naraščal a le do 20:18 za naše. Tu pa nam je uspelo z Janovimi dobrimi servisi, obrambami in uspešnim napadom pobegniti na 23:18. Relativno mirno smo zmagali 1. set s 25:21.
V 2. setu je naša 2. ekipa presenetila nasprotnika in povedla z 8:4. Igra v polju je bila solidna, naše “šikane” žoge pa so končale na tleh nasprotnika. Sledilo je obdobje naše slabše igre (napake) in nasprotnik je povedel z 9:8. Zopet se nam je igra izboljšala in naši so povedli 17:12. Nekaj napak v obrambi in slabša realizacija v napadu sta povzročili izenačenje na 20:20. Dominik je potem dobro serviral, igra v polju je bila zopet boljša in povedli smo s 23:20 ter 24:21. Tu pa, kot da se je vse zarotilo proti naši ekipi. Dve naši žogi v mreži, neučinkovit napad in dve nasprotnikovi žogi, ki sta se od rob mreže odbili na naša tla in rezultat je bil izenačen.
Bučno navijanje s tribun in klopi za rezervne igralce ni preprečil krča v igri naših in kljub trudu so izgubili set s 24:26.
Naši igralci so bili ob začetku 3. seta pretreseni zaradi nesrečno izgubljenega 2. seta in začeli z nesproščeno igro. Napad ni bil uspešen (predvsem “šikane” žoge so nam branili), v polju pa je bilo nekaj napak, zato nam je nasprotnik na začetku ušel za 2-3 točke. Podpora s tribun je bila glasna, igralci 2. ekipe pa so bili še vedno v šoku in žalostni, zato je bilo njihovo navijanje manj glasno.
Z nekaj nemogočimi rešitvami žoge v polju smo se uspeli približati nasprotniku na 12:13 in 13:15, a je potem zopet sledil padec v naši igri (neučinkovit napad) in nasprotnik je prvič naredil večjo razliko (13:18). Priključek nam ni uspel in set smo izgubili z 20:25.
Kljub veliki žalosti so naši igralci glasno pozdravili nasprotnika in mu čestitali za osvojeno 6. mesto. Zahvalili so se tudi glasnim in vztrajnim navijačem na tribunah.
Osvojeno 7. mesto v prvenstvu je za mlado ekipo, telesno razmeroma šibko in nizko, z dvema igralcema, ki sta v jeseni šele pričela trenirati, z dvema igralcema mini odbojke in še dvema iz mini, ki sta občasno pomagala ter igralcem, ki se je ekipi pridružil januarja po enoletni pavzi, izjemen uspeh. Večkrat so igralci z dobro igro v polju (reševanje navidez nemogočih žog), dobrim servisom ter prejemom, a malo slabšim napadom (manjša moč udarca, visoki “šiki”) premagovali telesno višje in močnejše nasprotnike ali pa jim ob izgubljenih setih nudili zelo dober odpor.
K uspehu so pripomogli tudi navijači s tribun (starši), ki so znali športno in vztrajno navijati, tudi ko nam ni šlo najbolje.
Prihodnjo sezono ostane ekipa praktično enaka (le Nejc in Maks odhajata k st. dečkom), zato lahko ob vztrajnem in odločnem delu ekipa ponovi letošnji uspeh ali pa ga celo izboljša. “